Baldovin Concept censured on Facebook

(ro- for English scroll down) Baldovin Concept a fost pentru o perioada in imposibilitate de a fi publicat pe Facebook. Probabil ca unii dusmani ai sigurantei femeilor au fost deranjati de articolele scrse aici in ultimul an, si l-au raportat masiv ca spam, desi continutul sau nu contine reclame si nu vinde nimic. La rugamintile mele, dvs. cititorii ati contraraportat ca spatiu sigur care nu incalca standarderele comunitatii, pentru care va multumesc.

Eng- Baldovin Concept was for some time banned to be published on Facebook. Probably some women's security enemies were disturbed by the last year's articles I wrote here and received multiple negative spam reports to Facebook, although its content doesn’t contain advertising or any kind of commerce. But due to my asking for help, you the readers counter-reported this space as safe, not going against the Facebook Community Standards, so I thank you for that.

5 martie 2008

Limitele explicative ale teoriei freudiene a stadiului libidinal infantil anal

Libidoul se mostenese de la parinti si manifestarile sale la copil pot fi mai vizibile, mai clare sau mai putin vizibile in functie de zestrea primita de la parinti. Evident ca nu toti copiii vor avea manifestari libidinale vizibile la fel cum insii parintii inmagazineaza in zestrea lor genetica forme diferite de libido.
Stadialitatea libidinala despre care vorbeste Freud nu este in nici un caz o evolutie a libidoului in sine ci a posibilitatilor sale de manifestare. Este evident ca in precopilarie cand copilul este sugar si nu se poate misca libidoul sau va avea o prevalenta orala. Pe masura ce el ceste si ii apare un frate/sora libidoul sau este influentat de capacitatea lui teoretica de a imagina procesul nasterii. Mama naste copilul la fel cum el elimina fecalele provenite din burta si ajunse acolo prin hrana. Stadiul anal este mai curand un stadiu cognitiv cu implicatii in libido-ul sau.
Celebra formula lansata de Freud si devenita simbol pentru psihanaliza "penis - copil - fecale - bani" regasita in simptomele obsesionale nu a fost explicata in profunzime de el ci doar descrisa. Cele 4 elemente devenite sinonime in profunzimile psihicului colectiv se imilica reciproc din punct de vedere economic. In epocile trecute si chiar si astazi daca nu strangi ceva avere nu iti poti intemeia familie , nu poti avea viata sexuala, nu poti avea copii. Daca la acestea se adauga ramasitele cognitive infantile ale echivalarii copiilor cu fecalele atunci si acest ultim element se adauga pe acesta asociatie de reprezentari.
Tendintele paranoide si eventual sadismul nu vin datorita unei bizare fixatii pe acest fantomatic "stadiu libidinal" ci tocmai pe fondul prelungirii unui stil de viata auster al robului din care el provine. Amenintat de autoritatile statului ermetic el va dezvolta ulterior simptome paranoide cu tematica persecutorie in special. Zgarcenia patologica este o ramasita a chibzuirii fondurilor si a consumului minim pe care acest stil de viata il implica in mentalitatea robului. Lacomia si obezitatea deriva din aceeasi predispozitie iar elementele de diferentiere sunt foarte putine si neinsemnate fata de asemanari. Retentia fecalelelor pe care psihanalistii o ofera ca explicatie pentru zgarcenie prea putin semnificativa. Cum orice lucru din lumea asta are cel putin 2 cauze si fenomenele psihce se supun acestui fapt. Pot sa accept o influenta a unui libido femeiesc in zgarcenie si sctele psihice de tip paranoid insa cauza principala, esentiala este stilul de viata al robului secolelor/mileniilor trecute si nu particularitatile libidoului infantil care, de fapt, sufera influenta acestora si nu le cauzeaza.





Un comentariu:
Write comments

Popular Posts

Etichete