Baldovin Concept censured on Facebook

(ro- for English scroll down) Baldovin Concept a fost pentru o perioada in imposibilitate de a fi publicat pe Facebook. Probabil ca unii dusmani ai sigurantei femeilor au fost deranjati de articolele scrse aici in ultimul an, si l-au raportat masiv ca spam, desi continutul sau nu contine reclame si nu vinde nimic. La rugamintile mele, dvs. cititorii ati contraraportat ca spatiu sigur care nu incalca standarderele comunitatii, pentru care va multumesc.

Eng- Baldovin Concept was for some time banned to be published on Facebook. Probably some women's security enemies were disturbed by the last year's articles I wrote here and received multiple negative spam reports to Facebook, although its content doesn’t contain advertising or any kind of commerce. But due to my asking for help, you the readers counter-reported this space as safe, not going against the Facebook Community Standards, so I thank you for that.

22 ianuarie 2018

1. Abuzurile fizice cu violenta greu dovedibila in relatiile amoroase





Acest capitol se refera la abuzurile emotionale produse mai ales de barbati, dar si pe cele facute de femei pentru intimitate. In comparatie cu primul capitol, care se refera la abuzuri si crime sexuale, acest capitol implica presexualitatea, abuzurile de afectivitate, seductia si obtinerea de incredere de catre un potential partener. Asadar, primul tip este despre abuzurile fizice pentru interesul sexual si acesta este despre abuzurile emotionale. De obicei, oamenii gresesc aceste tipuri de abuzuri, deoarece sexualitatea generala este un amestec de conduita fizica si psihica. Fiecare adult stie ce este un abuz sexual deoarece, de obicei, implica atingerea cu organele sexuale sau explorarea zonelor erogene ale corpului. Dar cand vine vorba de abuzurile emotionale lucrurile nu sunt foarte clare si oamenii tind sa dezbata despre ce este sau ce nu este sexual. De exemplu, un barbat cu Tulburare libidinala exhibitionista (cineva care apare dezbracat intr-un spatiu public pentru a fi vazut de femei necunoscute) poate da unei femei impresia ca o va viola si va fi perceput ca un violator. Dar totusi corpul ei nu a fost atins, astfel incat nu poate fi viol. Legislatia pedepseste acest comportament ca indecenta, dar nu se concentreaza in primul rand pe angoasa femeii, ci pe gestul exhibitionistului de a incalca regulile de ascundere a partilor intime ale corpului. Acest comportament nu este viol fizic, ci abuz emotional fata de acea femeie.

Mai mult, exista abuzuri emotionale care evita cu predlectie atingerea si explorarea organelor sexuale. Vom vedea in acest capitol in cazul persoanelor seducator-histrionice . Aceste persoane se comporta intr-un mod care nu poate fi abuz sexual. De fapt, femeile histrionice care se comporta in acest fel nu sunt deloc interesate de orice fel de relatii sexuale. De fapt, aceste femei nu sunt deloc interesate de viata sexuala normala. Asa ceva se intampla rar in cazul lor, iar atunci in principal din alte motive decat dorinta sexuala. Interesul pentru acest comportament este nevoia interna de a fi adorat la fel ca in copilaria timpurie. Cu toate acestea, actul lor de seductie este totusi un abuz emotional pentru cei care sunt deliberat sedusi doar pentru a le crea suferinta, fara un interes normal de a avea o relatie intima cu ei. Am numit acest tip de abuz emotional abuzul de consimtamant natural, deoarece cei care cad victime acestui abuz sunt dispusi sa aiba o relatie sexuala si afectiva cu aceste persoanele care ii seduc intentionat si strategic.

Putem vedea ca acest capitol contine comportamente foarte diverse. Exista doua tipuri de abuzuri psihice - nonviolente de intimitate. Mai intai avem aceasta atractie simulata pentru scopuri exclusiv de seductie. Ea este practicata in cea mai mare parte de femei. Apoi, exista hartuirea sexuala care este practicata aproape in intregime de catre barbati. Ea consta in strategii de primire a consimtamantului (consimtamant nenatural) pentru a avea relatii sexuale cu o femeie inainte ca ea sa fie gata pentru asa ceva. Pe a cest ultim tip de abuz ma voi concentra mai departe in urmatoarele 2 articole, dupa care il voi analiza si pe primul.

1.1. Diferenta dintre obtinerea naturala si cea abuziva a consimtamantului pentru relatii intime.

Conform DEX

„HARȚUÍ, hartuiesc, vb. IV. 1. Tranz. A necaji pe cineva cu tot felul de neplaceri, probleme, intrebari etc., a nu lasa in pace pe cineva; a cicali, a sacai, a pisa. ♦ (Reg.) A intarata un caine. 2. Tranz. A desfasura atacuri scurte si repetate asupra inamicului cu scopul de a-i provoca panica si de a nu-i permite deplasarea, pregatirea unor actiuni de lupta, aprovizionarea etc. 3. Refl. recipr. A purta discutii repetate si contradictorii cu cineva, a se lua la cearta sau la bataie; a se incaiera. [Var.: hartuí vb. IV] – Harta + suf. -ui.”

Hartuirea este orice fel de repetare a unei actiuni de producere a unei presiuni asupra victimei. Ea se practica acolo unde interesele sau activitatile victimei si agresorului se suprapun pentru mai mult timp. Hartuitorul detine controlul asupra unor instrumente eficiente de intimidare. Acestea pot fi de natura bruta, precum armele, sau de natura ierarhica, cu pedepse si recompense sau posibilitati de defaimare si umilire publica a victimei sau in interiorul unui grup. Aceasta nu are acces la aceste instrumente si, prin urmare, nu poate riposta la aceasta ofensiva. Hartuirea trebuie diferentiata clar de abuzurile ocazionale pe care cineva le poate face cuiva in mod accidental, pe strada, in trafic sau in alte locuri, unde interesele mai multor persoane se intretaie. De obicei acestea inceteaza dupa ce fiecare isi continua activitatea pe calea lui.

Adaptand termenul „hartuire” la interesul de a avea raporturi sexuale cu o anumita persoana, fara a-i obtine in mod natural consimtamantul pentru asta, avem situatia hartuirii sexuale. Trebuie insa facuta clar diferenta dintre hartuirea sexuala si viol sau tentativa de viol. In cazul violului consimtamantul este de fiecare data negativ, insa este ignorat de agresor, care trece peste acesta si comite abuzul. In cazul hartuirii sexuale, hartuitorul se straduieste sa obtina consimtamantul victimei spre a avea relatii intime. Insa obtinerea sa nu se face pe calea naturala si normala intr-un cuplu, respectiv prin apropiere emotionala. El il obtine prin atacuri repetate asupra integritatii emotionale si a statutului social al persoanei asupra careia face presiune pentru acest interes sexual.

In legislatia americana hartuirea sexuala este descrisa ca

„avansuri fizice nedorite si nesolicitate si comportament de natura sexuala, cum ar fi atingerea, frecarea si pipaire, precum si comentariile sexuale, umilitoare, degradante si ofensatoare activitate care pot contine sau nu sugestii ca persoana care este supusa acestor avansuri ar putea suferi neplaceri la locul de munca sau la scoala daca le refuza.”

In legislatia britanica (pag 2) ea este:

„avansuri sexuale nedorite - atingere, apropiere prea mare de persoana hartuita, afisarea de materialele ofensatoare, cererea de favoruri sexuale, luarea deciziilor in functie de acceptarea sau respingerea avansurilor sexuale”

In legislatia franceza se spune ca

„Hartuirea sexuala este actul de a impune in mod repetat unei persoane observatii sau comportamente sexuale care ii ofenseaza demnitatea datorita caracterului lor degradant sau umilitor sau creeaza o situatie intimidanta si ostila, sau ofensatoare.

Hartuirea sexuala se refera la faptul, chiar daca nu se repeta, de a folosi orice forma de presiune grava pentru scopul real sau aparent de a obtine un act de natura sexuala, indiferent daca este cautat in beneficiul faptuitorului sau in beneficiul unui tert.”

In legislatia romaneasca hartuirea sexuala este sumar prevazuta de Articolul. 223 din LEGEA nr.286 (Codul penal):

„(1) Pretinderea in mod repetat de favoruri de natura sexuala in cadrul unei relatii de munca sau al unei relatii similare, daca prin aceasta victima a fost intimidata sau pusa intr-o situatie umilitoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.”

In urmatorul articol voi descrie tipurile de hartuire sexuala.


Niciun comentariu:
Write comments

Popular Posts

Etichete